Delo na domu – Sestavljanje

Ko slišimo besedno zvezo “delo na domu“ največkrat opravičeno pomislimo na sestavljanje kemičnih svinčnikov. Pred leti, ko se je začelo opravljati dodatna dela doma v popoldanskem času, po službi, za dodaten zaslužek je bilo veliko delodajalcev, ki so ponujali sestavljanje kemičnih svinčnikov. Sestavljanje je vzelo kar nekaj časa vendar nekega velikega zaslužka ni bilo. Sestavljale so cele družine, saj je bil obljubljen velik zaslužek. Ko pa se je preračunalo porabljene ure v denar le ni bilo vse tako rožnato, kot je bilo obljubljeno. Po navadi so sestavljavci sestavili le eno ali dve pošiljki delov za sestavljanje kemičnih svinčnikov, na to pa zaradi nizkega plačila obupali. Ko zdaj iščemo delodajalce, ki bi ponujali sestavljanje na domu ponudbe za sestavljanje kemičnih svinčnikov skoraj ne najdemo več. Zavedati se je treba, da se dajanje kemičnih svinčnikov v sestavo ne splača več, če pomislimo, da se danes dobi poln ladijski zabojnik kitajskih kemičnih svinčnikov za zelo majhen denar.

Ko se odločimo za sestavljanje izdelkov doma moramo biti pozorni na količino, ki jo moramo sestaviti v določenem času. Še posebej je to pomembno za tiste, ki bi sestavljanje izdelkov opravljali v prostem času ob redni zaposlitvi, saj se lahko zgodi, da za zmanjka časa za službo ali pa za sestavljanje.

Zelo pomembno je tudi, da najdemo poštenega delodajalca. Na trgu so se že dogajale prevare, ko je podjetje ponujalo sestavljanje izdelkov na domu v resnici pa so opeharili poštene delavce. Izogibajte se podjetij, ki v zameno za delo na domu zahtevajo, da jim nakažete denar za material katerega boste potem potrebovali za sestavljanje. Največkrat taka podjetja sploh ne ponujajo dela oziroma sestavljanja na domu, ampak služijo s tem, da poštenim ljudem z željo po dodatnem zaslužku prodajo material potreben za sestavljanje izdelkov. Sestavljen izdelek jim nato pošljete vendar vam ga oni ocenijo kot nesprejemljivega. Denarja, ki ste jim ga nakazali pa seveda ne vračajo.

Torej bodite pazljivi. Še posebno dobro preučite ponudbe, ki zvenijo predobro, da bi bilo res. Za katere se po navadi ravno tako tudi izkaže.

 
62 Responses to “Delo na domu – Sestavljanje”


Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahetvana polja so označena *

*

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Povečajte si možnosti za delo!